x

voetenwol

Zwolse Voetenwol

Verlicht de druk op pijnlijke plekken op uw voeten en is eenvoudig aan te brengen. Zwolse Voetenwol is 100% gezuiverde wol met daarin huidherstellende lanoline. Heerlijke warme zachte wol met ventilerend en vochtopnemend vermogen. Zwolse Voetenwol ondersteunt tevens het herstellend vermogen van de huid.

Onze Voetenwol werkt pijnverlichtend op voeten bij blaren en/of likdoorns en is weldadig bij branderige (voor)voeten. De Voetenwol kan preventief gebruikt worden om blaren en traumanagels te voorkomen tijdens wandelingen en sport. De Zwolse Voetenwol is geschikt voor alle sokken-en schoentypen.

Gebruiksaanwijzing: Breng voor het wandelen of sporten aan op de (te verwachten) pijnlijke plek. Wikkel de wol om de plek of leg de wol op de plek die bescherming behoeft. Fixeer de wol met uw sok. De plek moet volledig afgedekt zijn. De hoeveelheid wol die u hiervoor gebruikt, is afhankelijke van de omvang van de plek en de ruimte in de schoen. De beschermende functie van de wol loopt na gebruik terug. Vervang de wol dan door nieuwe wol.

  • Wikkel om pijnlijke plek
  • Geschikt voor iedereen*
  • Werkt ondersteunend!


*Niet gebruiken bij: neuropathie (gevoelsproblemen aan de voeten); drukplekken onder de steunkousen; allergie voor wol/lanoline.

Zwolse Voetenwol is een product van Medisch Pedicure Praktijk Voetzorg Zwolle en bij onze praktijken verkrijgbaar.

sok
Algemene tips voetverzorging

Regelmatig uw voeten (laten) verzorgen kan bijdragen aan het voorkomen of verminderen van voetklachten. Hierbij een aantal tips, die u kunnen helpen.

Was uw voeten elke dag met handwarm water, liefst zonder zeep of met een PH-neutrale zeep. Droog uw voeten daarna goed af met een schone handdoek, ook tussen de tenen.

Knip uw nagels recht af, niet te kort en niet schuin in de hoeken met een nagelknipper of -tang van goede kwaliteit en vijl de nagelranden glad. U verkleint daarmee bijvoorbeeld het risico op een ingroeiende nagel.

Gebruik een voetcrème om de huid van uw voet soepel en in conditie te houden. Bijkomend voordeel is, dat de kans op wondjes daardoor kleiner wordt. U kunt bij Medisch Pedicure Praktijk Voetzorg Zwolle terecht voor diverse crèmes, die u voor het soepel en in conditie houden van de huid van uw voeten kunt gebruiken.

Koop sokken van een natuurlijk, absorberend materiaal zoals wol of katoen. Kies voor niet knellende kousen of sokken, liefst zonder naden. Ter voorkoming van voetschimmel kunt u het beste elke dag schone sokken aantrekken.

Koop goed passende schoenen met voldoende ruimte voor de tenen. Omdat uw voeten 's middags wat dikker zijn, is dat het beste moment om schoenen te kopen.

Laat eelt, likdoorns, kloven en nagelproblemen door de medisch pedicures van Medisch Pedicure Praktijk Voetzorg Zwolle behandelen.

sportschoen
Tips voor sporters/wandelaars

Om blessures te voorkomen is het van belang dat uw voeten in goede conditie zijn en dat u de juiste sportschoenen of wandelschoenen draagt. Zijn uw voeten goed verzorgd en in perfecte conditie, dan heeft u daar alleen maar voordeel van bij het sporten en wandelen én in het dagelijkse leven.

Veel voorkomende klachten bij sporters en wandelaars zijn: ingescheurde nagels, ingroeiende nagels, schimmelnagels en -voeten, eeltvorming, kloofvorming, overmatig transpireren en blaren.

Uiteraard gelden de algemene tips voor voetverzorging ook voor sporters en wandelaars. Daarnaast kunnen sporters en wandelaars onze Zwolse Voetenwol zowel preventief gebruiken om blaren en traumanagels bij een juist gebruik zoveel mogelijk te voorkomen. Ook kan de Zwolse Voetenwol achteraf gebruikt worden als pijnverlichting bij blaren en/of likdoorns.
Zaken, die sporters en wandelaars verder kunnen doen om problemen bij het sporten of wandelen te voorkomen zijn bijvoorbeeld zorgen voor een goede warming-up, voor de juiste schoenen, voor een tijdige vervanging van uw schoenen bij slijtage, dat u spierversterkende oefeningen doet zeker als u intensief sport of wandelt, voor een goede opbouw van uw trainingen en/of wandelingen en dat u uw voeten voldoende rust geeft na een zware inspanning.

Graag adviseren onze medisch pedicures u over behandelwijze en preventie, zodat u weer pijnloos en vrij kunt sporten.

Contact

Postadres:
Kiekeboslaantje 11
8024 PM ZWOLLE

E-mail:
voetzorgzwolle@ziggo.nl

Telefoon:
Carien Lemein: 06-53525480

Yvonne Scheffer: 06-22916716


Behandeling uitsluitend op afspraak

Praktijkadressen:

De Voetenkamer van Zwolle
Weteringpark 7A-2
8025 AM ZWOLLE

Expertisecentrum Voet & Beweging
Ceintuurbaan 22
8024 AA ZWOLLE

Kemerink Voet & Beweging
Radewijnsstraat 8
8022 BG ZWOLLE

Isala
Pedicurezorg aan bed
Dokter Heesweg 2
8025 AB ZWOLLE

Openingstijden

Maandag    : 9.00-17.00 uur

Dinsdag      : 9.00-17.00 uur

Woensdag  : 9.00-17.00 uur

Donderdag : 9.00-17.00 uur

Pedicure Pijn Poli
Vrijdag        : vanaf 9.00 uur