x

Header1

Voetverzorging voor cliënten met diabetes

Heeft u diabetes mellitus, dan zijn uw voeten extra kwetsbaar. U kunt dan met onderstaande problemen te maken krijgen of hebben:
- verminderde bloedtoevoer en bloedafvoer naar benen en voeten, waardoor wondjes minder goed genezen;
- schimmelnagels en schimmelvoeten door een verlaagde weerstand;
- kloven en schilferingen door verdroging van uw huid;
- verminderd gevoel of uitval van gevoel in de voeten (sensibele neuropathie), waardoor u minder snel pijn voelt en verandering van de stand van uw voeten (motorische neuropathie).

Medisch Pedicure Praktijk Voetzorg Zwolle kan u de extra gespecialiseerde zorg bieden, die voetverzorging bij Diabetes Mellitus vereist. Regelmatig door ons laten behandelen van uw voeten is daarbij belangrijk, ook als u geen voetproblemen heeft. Dit om voor zover mogelijk preventief voetproblemen te voorkomen. Naast de instrumentele behandeling geven wij indien nodig adviezen over de verzorging van uw voeten en de keuze van uw schoenen. Uw voetproblemen kunnen voor ons soms reden zijn om u te verwijzen naar huisarts, podotherapeut of specialist.

Gelet op de kwetsbaarheid van uw voeten is het belangrijk, dat u uw voeten dagelijks goed onderhoudt. Wij hebben daarvoor een aantal tips voor u verzameld.

Algemene informatie voor diabetespatiënten

Sinds 2015 wordt u als diabetespatiënt voor de voetzorg ingedeeld in zorgprofielen. Deze profielen bepalen wie de hoofdbehandelaar voor de voetzorg voor diabetes patiënten is en of en hoe de zorg vergoed wordt.

Bij zorgprofiel 0 en 1 kunnen onze medisch pedicures u zonder zorgplan van de podotherapeut behandelen. Een zorgprofiel kunt u laten vaststellen door uw huisarts of door een podotherapeut. Vanaf zorgprofiel 2 is de podotherapeut de hoofdbehandelaar.

Voetzorg bij zorgprofiel 0 en 1 kan wellicht, afhankelijk van uw polisvoorwaarden, al dan niet volledig worden vergoed uit uw aanvullende verzekering. Vergoeding vanaf zorgprofiel 2 vindt voor medisch noodzakelijke zorg plaats uit de basisverzekering, mits de podotherapeut een zorgplan heeft vastgesteld. Wij verrichten mede op basis van het zorgplan de voetverzorging, waarbij u de medisch niet noodzakelijke zorg zelf betaalt. U kunt die zorg dus niet declareren. Wij bieden geen behandelingen voor alleen medisch noodzakelijke zorg aan.

Voor de behandeling van de diabetische voet heeft Medisch Pedicure Praktijk Voetzorg Zwolle een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Kemerink Voet en Beweging.

Contact

Postadres:
Kiekeboslaantje 11
8024 PM ZWOLLE

E-mail:
voetzorgzwolle@ziggo.nl

Telefoon:
Carien Lemein: 06-53525480

Yvonne Scheffer: 06-22916716


Behandeling uitsluitend op afspraak

Praktijkadressen:

De Voetenkamer van Zwolle
Weteringpark 7A-2
8025 AM ZWOLLE

Expertisecentrum Voet & Beweging
Ceintuurbaan 22
8024 AA ZWOLLE

Kemerink Voet & Beweging
Radewijnsstraat 8
8022 BG ZWOLLE

Isala
Pedicurezorg aan bed
Dokter Heesweg 2
8025 AB ZWOLLE

Openingstijden

Maandag    : 9.00-17.00 uur

Dinsdag      : 9.00-17.00 uur

Woensdag  : 9.00-17.00 uur

Donderdag : 9.00-17.00 uur

Pedicure Pijn Poli
Vrijdag        : vanaf 9.00 uur