x

Header1

Voetverzorging van de neurologische voet

Neurologische aandoeningen of aandoeningen van het zenuwstelsel zijn een verzamelnaam voor ongeveer 600 verschillende aandoeningen. Op deze pagina lichten wij daar in relatie tot voetzorg spasticiteit, de ziekte van Parkinson en dementie uit.

De spastische voet

Als u een spastische of slappe verlamming heeft, zijn uw spieren niet meer in staat te doen wat ze moeten doen.

Dit kan onder andere de volgende complicaties met zich meebrengen: - hamertenen of klauwtenen;
- klapvoet;
- spitsvoet;
- instabiliteit;
- gevoelsvermindering;
- wondjes;
- extreme eeltvorming;
- likdoorns;
- ingroeiende nagels;
- spasmen.

Door de gevoelsvermindering kunnen schoenen te strak zitten en kunnen er wondjes ontstaan, die u niet voelt. Een ingroeiende nagel of een infectie merkt u dan misschien te laat op, wat ernstige gevolgen kan hebben.

Het is dus van groot belang, dat uw voeten een goede verzorging krijgen en regelmatig worden gecontroleerd. Bij bepaalde complicaties kunnen wij u doorverwijzen naar huisarts of podotherapeut.

Ziekte van Parkinson

Deze ziekte brengt met zich mee, dat uw voeten niet goed gaan afwikkelen en kunnen bewegen. Hierdoor stoten ze makkelijk tegen de voorkant van uw schoenen, waardoor uw nagels beschadigd kunnen raken en u stootnagels en ingroeiende nagels kunt krijgen.

Onze medisch pedicures zijn opgeleid om uw voetproblemen, rekening houdend met uw ziekte, op een zo goed mogelijke wijze te behandelen

Dementie

Dementie komt over het algemeen op latere leeftijd tot uiting. Voor oudere voeten geldt dat ze in vitaliteit en functionaliteit afnemen, terwijl ook de huid dunner wordt. De kans op voetproblemen en pijn neemt dan toe. Die problemen en pijn geven mensen met dementie nauwelijks aan.

Het is dan ook belangrijk dat de omgeving van personen met dementie goede en regelmatige voetzorg regelt. Onze medisch pedicures zijn hiervoor opgeleid en kunnen professioneel inspelen op de behoeften van de cliënt.

Daarbij is het van groot belang, dat er goed overleg plaatsvindt tussen onze medisch pedicures en de verpleging of verzorgers van de cliënt. Zij kunnen namelijk de nodige informatie en hulp bieden om de behandeling zo goed mogelijk te laten verlopen.

Contact

Postadres:
Kiekeboslaantje 11
8024 PM ZWOLLE

E-mail:
voetzorgzwolle@ziggo.nl

Telefoon:
Carien Lemein: 06-53525480

Yvonne Scheffer: 06-22916716


Behandeling uitsluitend op afspraak

Praktijkadressen:

De Voetenkamer van Zwolle
Weteringpark 7A-2
8025 AM ZWOLLE

Expertisecentrum Voet & Beweging
Ceintuurbaan 22
8024 AA ZWOLLE

Kemerink Voet & Beweging
Radewijnsstraat 8
8022 BG ZWOLLE

Isala
Pedicurezorg aan bed
Dokter Heesweg 2
8025 AB ZWOLLE

Openingstijden

Maandag    : 9.00-17.00 uur

Dinsdag      : 9.00-17.00 uur

Woensdag  : 9.00-17.00 uur

Donderdag : 9.00-17.00 uur

Pedicure Pijn Poli
Vrijdag        : vanaf 9.00 uur